Денісова просить оточення Путіна організувати її візит до Сенцова

Денісова просить оточення Путіна організувати її візит до Сенцова

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова звернулась до оточення президента Росії  Володимира Путіна з проханням організувати її візит до ув’язненого в російській колонії громадянина України Олега Сенцова, який оголосив голодування.

Про це повідомляє сайт українського Омбудсмена.

Згідно з повідомленням, відбулася телефонна розмова із радником президента РФ, головою Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ - Михайлом Федотовим. Говорили про українських політв’язнів в Росії, серед яких: Олег Сенцов - кінорежисер, письменник, громадський активіст, Олексій Чирній - викладач історії, активіст Олександр Кольченко.

«Є інформація, що стан здоров’я Олега Сенцова значно погіршився, але, на жаль, ми поки що не мали змоги це перевірити», - сказала Денісова.

Читайте також: Денисова хоче пояснень Мін'юсту по справі Сенцова та Кольченка

Уповноважений звернулась до Федотова з проханням максимально посприяти в організації її візитів до ув’язнених українців. Радник запевнив, що він написав потрібні запити для здійснення візиту українського Омбудсмена до свого керівництва.

Федотов також пообіцяв, що українській стороні передадуть запис відео-конференції депутата Людмили Нарусової з Олегом Сенцовим. Надішлють також і результати медичного обстеження Сенцова. 

Представник Росії запевнив Денісову, що триматиме на особистому контролі  ситуацію з українськими ув’язненими.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

31 травня український політв'язень у РФ Олександр Кольченко, засуджений за тією самою справою, оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Зараз по всьому світу проходять акції і пікети на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-