Кремль

Кремль "замовив" дискредитацію Меджлісу - постпред Президента в Криму

Укрінформ
Нові "екстремістські" кримінальні справи в Криму і заява ФСБ про те, що вони нібито розкрили діяльність керованого Меджлісом терористичного угруповання на півострові, - це ще одна спроба дискредитації представницького органу кримськотатарського народу.

Про це кореспондентові Укрінформу сказав постійний представник Президента України в Криму Борис Бабін.

"Окупаційна влада Криму погодила з Москвою спеціальний план заходів із дискредитації і протидії Меджлісу кримськотатарського народу. До речі, вони отримали на це непогане фінансування, а результату немає. Ось і намагаються створити картину з "підручних засобів", - пояснив Бабін.

За його словами, окупаційна влада в Криму повинна постійно пояснювати Кремлю, чому кримськотатарське питання не вирішене остаточно і Росія змушена виправдовуватися за переслідування корінного народу Криму.

Тому, підкреслив Бабін, для "зовнішнього користувача" Москва намагається малювати образ "щасливого кримськотатарського населення", а "внутрішнього" - лякати "кримськотатарським екстремізмом", сподіваючись  перетворити незадоволених в це "щасливе населення".

Читайте також: Навіщо ФСБ “шиє” Джемілєву і Чубарову причетність до “екстремістських груп”

"Всі ці завдання намагаються вирішувати спецслужби РФ, які діють у Криму досить стандартно - через все нові й нові "екстремістські" кримінальні справи", - резюмував Бабін.

Як повідомлялося, напередодні російські ЗМІ поширили заяву ФСБ РФ про те, що вона "розкрила діяльність екстремістської групи, створеної помічником депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва за вказівкою лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який перебуває в розшуку". Членами "терористичної групи" назвали помічника Джемілєва Ерола Велієва, а також спортсменів-харків'ян Стешенка і Третьякова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-