Держдеп США вимагає від окупантів у Криму звільнити Балуха

Держдеп США вимагає від окупантів у Криму звільнити Балуха

Укрінформ
США наполягають на звільненні російською владою окупованого Криму політичного в'язня Володимира Балуха. 

Про це написала у Twitter речниця Державного департаменту Хізер Науерт.

«Російська окупаційна влада в Криму мусить звільнити політичного в’язня Володимира Балуха, який голодує вже впродовж 43 днів (станом на 3 травня голодування триває 46-й день – ред.). Неприйнятно, що Росія ув’язнює громадянина України за вивішування українського прапора в Криму і відмовляє йому в медичному обслуговуванні», – наголосила речниця зовнішньополітичного відомства США.

Як відомо, Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня.

"Суд" в анексованому Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Читайте також: Голодування Балуха у Криму триває вже 45 діб

Інша справа проти активіста порушена за заявою начальника ізолятора тимчасового утримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

19 березня підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд обрав для Володимира Балуха запобіжний захід у цій справі у вигляді утримання під вартою до 19 червня 2018 року.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Міністерство закордонних справ України вимагає негайно звільнити Балуха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-