Міністра обурює

Міністра обурює "серпневий інтерес" українців до окупованого Криму

Укрінформ
Українське суспільство має бути нетерпимим в питанні поїздок на відпочинок в окупований Крим. 

Таку думку висловив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Вадим Черниш під час прес-брифінгу в Укрінформі.

"Чому люди туди (до Криму - ред.) їдуть? Чому у нас в серпні найбільша кількість перетину адміністративної межі? Ми що, гадаєте, не свідомі того, що вони туди їдуть відпочивати? Це ж не проблема тільки держави, це проблема суспільства. Я не можу зрозуміти..., як можна поїхати зараз і підтримати туристичну галузь Російської Федерації", - заявив міністр.

Він навів приклад, коли приватна особа по телефону набирає охочих та перетинає кордон "з приватною метою" і тут держава не може втрутитись й контролювати такі дії.

"Не можна врегулювати в суспільстві все законом, потрібна ще й мораль. А в нас проблеми з цим. Ми декларуємо одне, а робимо інше. Суспільство має засуджувати, а це більший чинник, ніж штраф одного перевізника. Суспільство має бути нетерпимим до таких речей", - зазначив він.

Читайте також: Очільник МінТОТ закликає активніше переслідувати компанії за бізнес в окупованому Криму

Разом з тим очільник МінТОТ заявив, що зі свого боку міністерство зобов'язане проводити роз'яснювальну роботу і додав, що наразі при міністерстві діє робоча група, яка фіксує порушення з боку "недобросовісних" надавачів туристичних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-