Денісова просить російського омбудсмена з’ясувати стан здоров’я Балуха

Денісова просить російського омбудсмена з’ясувати стан здоров’я Балуха

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вкотре звернулась до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової з проханням перевірити умови утримання в ізоляторі українського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомляє прес-служба офісу Уповноваженого.

"Адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе 2 квітня розповіла ЗМІ, що після розгляду апеляційної скарги під час конвоювання до її підзахисного застосовувалось жорстоке поводження. Додатково адвокат вказує на те, що в слідчому ізоляторі Володимиру Балуху відмовляють у наданні достатньої кількості води, що може значно погіршити його стан, враховуючи відмову чоловіка від прийому їжі", - цитує прес-служба лист Денісової до Москалькової.

Український омбудсмен попросила перевірити інформацію від адвоката Балуха та, у випадку її підтвердження, вжити заходів, необхідних для відновлення порушених прав Балуха. Також Денісова попросила поінформувати її про результати розгляду ситуації з Балухом.

Читайте також: Балуха після "суду" побив конвой – адвокат

Раніше Уповноважений ВР України з прав людини надіслала до російського омбудсмена лист щодо необхідності захисту прав громадянина України Володимира Балуха, який перебуває в слідчому ізоляторі в Криму і з 19 березня 2018 року відмовляється приймати їжу на знак протесту проти обвинувального вироку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-