Суд арештував кримське судно

Суд арештував кримське судно "Норд", капітану оголосили підозру - ГПУ

Укрінформ
Херсонським міським судом Херсонської області задоволено, погоджене прокурором Автономної Республіки Крим, клопотання слідчого Головного управління Служби безпеки України в АРК про накладення арешту на судно "Норд".

Про це повідомляють у понеділок, 2 квітня, в Генпрокуратурі.

"Ухвалою суду на судно накладено арешт шляхом заборони розпорядження та користування ним у будь-який спосіб", - йдеться у повідомленні.

Також громадянину України, капітану судна "Норд" оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї), за вчинення якого передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

"Особи, які порушують українське законодавство, здійснюючи незаконні заходи і виходи морськими суднами в закриті порти Криму, притягуватимуться до передбаченої відповідальності. Упевнений, цей факт стане попередженням для інших капітанів та судновласників", - прокоментував прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Як повідомлялося, 25 березня в Азовському морі затримали судно з анексованого Криму під прапором РФ.

На борту "Норда", який зупинили за 15 миль від Обитічної коси, було 10 членів екіпажу.

Читайте також: Прикордонники пригнали затримане кримське судно "Норд" у Бердянськ

Затримане судно відвезли до порту Бердянська для подальший перевірок. На кораблі виявили трал для лову риби та 5 тонн морепродуктів.

У МЗС РФ заявили, що вважають затримання російського судна спробою помститися жителям анексованого Криму за їхній вибір на користь повернення до складу Росії, зроблений у березні 2014 року. РФ вимагає від України негайно звільнити членів екіпажу затриманого в Азовському морі російського риболовецького судна і повернути корабель законному власнику.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-