Україна підтримує Балуха і пишається його мужністю - МінТОТ

Україна підтримує Балуха і пишається його мужністю - МінТОТ

Заява
Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Украни висловило підтримку незаконнно ув'язненому в окупованому Криму Володимиру Балуху, який оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти незаконного вироку. 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У зв’язку з оголошенням безстрокового голодування українцем Володимиром Балухом на знак протесту проти незаконного вироку окупаційної влади Криму МТОТ наголошує, що дії Російської Федерації є прямим порушенням прав і свобод людини та міжнародного права у сфері прав людини", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що Україна підтримує свого громадянина і пишається мужністю Балуха, який відмовився від російського громадянства, залишаючись в окупаційному Криму. 

"Він послідовно обстоював свою позицію, захищаючи право залишатися українцем, за що терпів утиски, переслідувався так званою владою та був неодноразово ув'язнений. МТОТ звертає увагу міжнародної спільноти на свавілля російської окупаційної влади в АР Крим", - заявили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня Володимир Балух, засуджений за невизнання російської окупації Криму, оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти незаконного вироку.

16 січня 2018 року українського активіста Балуха Роздольненський районний суд засудив до 3 років та 7 місяців позбавлення волі у колонії-поселенні і штрафу у розмірі 10 тис. рублів.

"Верховний суд" Криму 4 березня 2018 року змінив у частині покарання вирок і зменшив термін позбавлення волі до 3-х років і 5 місяців.

Читайте також: МЗС вимагає від Москви звільнити Балуха

Спочатку Балуха звинуватили у незаконному зберіганні боєприпасів та вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Він своєї провини не визнав. Адвокати Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-