Могеріні заявила про продовження санкцій через

Могеріні заявила про продовження санкцій через "вибори" в Криму

Укрінформ
Позиція Європейського Союзу є незмінною: анексія Російською Федерацією Криму є незаконною, і вибори, які найближчим часом відбудуться, також не можуть бути визнані.

Про це сказала Віце-Президент Європейської Комісії – Високий Представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні на зустрічі в Києві з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей візит відбувається буквально за декілька днів до четвертої річниці незаконної анексії Криму та Севастополя. Ми не визнаємо цю незаконну анексію і продовжуємо впроваджувати нашу політику щодо невизнання”, - сказала Могеріні.

Читайте також: Кримських татар зганяють на "вибори" під загрозою звільнення - правозахисники

За її словами, ЄС продовжує засуджувати порушення міжнародного права. “Ми також не визнаємо вибори, які проводитимуться у Криму, і продовжимо санкції у цьому відношенні”, - додала віце-президент Європейської Комісії.

Вона наголосила, що ЄС закликає до поваги до прав усіх людей, які проживають на окупованих територіях. “Ми закликаємо звільнити всіх, кого незаконно затримали та утримують на гратами у Криму та Росії”, - додала Могеріні.

Вибори президента РФ відбудуться 18 березня, в четверту річницю анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-