Сенцова могли етапувати для обміну або перевезти в іншу колонію - Полозов

Сенцова могли етапувати для обміну або перевезти в іншу колонію - Полозов

Укрінформ
Російський адвокат Микола Полозов не виключає можливості обміну ув'язненими між Росією і Україною або тиску на українського режисера, кримчанина Олега Сенцова з боку російської влади.

Про це він розповів Крим.Реалії, коментуючи ситуацію з Сенцовим, якого, за повідомленням сестри Наталії Каплан, не має на місці останнього ув'язнення в колонії російського міста Лабитнанги.

«Є два варіанти цих подій. Перший: стосовно Сенцова прийняте якесь політичне рішення і його, наприклад, збираються обміняти - це позитивний результат. І негативний варіант - його переводять в іншу російську колонію. Етап завжди виснажливий для ув'язненого, в якихось моментах це можна назвати тортурами і це можна розцінити як тиск на Сенцова з боку російської влади», - зазначив Полозов.

Він не виключає також переведення ув'язненого в колонію, де є лікувальний заклад Федеральної виконавчої служби покарань (ФСИН) або помилки системи «ФСИН лист».

«У будь-якому разі, це тривожний факт і російські правозахисники мають бити тривогу, адресувати своє звернення до ФСИН. Українська влада повинна направити офіційні запити на адресу російської влади», - вважає адвокат.

Вдень 27 лютого стало відомо, що на лист на адресу Олега Сенцова за останнім відомим місцем перебування ув'язненого (колонія), відправник отримав відповідь про те, що «одержувача не тримають у цій установі».

Читайте також: Сенцова треба шукати в лікарні - правозахисниця

Українського режисера Олега Сенцова затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Він не визнав свою провину. Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова до списку політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-