РФ лишиться під санкціями до повернення Криму під контроль України – Йованович

РФ лишиться під санкціями до повернення Криму під контроль України – Йованович

Укрінформ
Сполучені Штати Америки ніколи не приймуть окупації Росією Криму і зберігатимуть накладені на РФ за це санкції до повернення окупованого півострова під контроль України.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович, виступаючи на четвертому міжнародному форумі "Окупований півострів: чотири роки опору", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати ніколи не приймуть тимчасової окупації Криму... Наша позиція дуже чітка: Крим - це Україна, і санкцїі, пов'язані з Кримом, будуть залишатися чинними до того моменту, поки Україна не візьме під свій контроль Крим. Ці заходи будуть посилюватися", - сказала Йованович.

Вона зазначила, що тема Криму залишається на порядку денному США і міжнародних організацій. "ООН не забуватиме про Крим", - переконана посол США.

Йованович констатувала, що Росія продовжує порушувати міжнародне право і права людей на окупованому півострові, а ФСБ Росії посилює тиск на незгодних з політикою Кремля в Криму.

"Тактика російських спецслужб включає викрадення людей, фізичний вплив на них,  тортури, депортацію та залякування. За російськими законами заборонені навіть мирні зустрічі", - зазначила посол США.

Вона пообіцяла, що Сполучені Штати співпрацюватимуть з Україною та міжнародними партнерами, щоб відновити територіальну цілісність нашої держави. "Ми віримо в це", - заявила Йованович.

Читайте також: Окупанти тримають у в’язницях Криму вже “сотні і сотні” людей - Кириленко

Як повідомлялося, наприкінці січня США розширили список санкцій проти Росії через ситуацію в Україні, додавши до нього 21 фізичну особу і 12 організацій.

Як зазначається на сайті Міністерства фінансів США, санкції розширили на 9 російських компаній, а щодо 12-ти - їх уточнили. У документі йдеться про такі компанії, як "Силовые машины", "Киришинефтеоргсинтез", що є дочірніми компаніями "Сургутнефтегаза", "Калининграднефтепродукт", "Медиа-Инвест", "Новгороднефтепродукт", "Сургутмебель", "Псковнефтепродукт", "Тверьнефтепродукт" та інших.

До списку, зокрема, потрапили особи та підприємства, причетні до постачання в Крим обладнання Siemens для будівництва електростанції. Серед них - заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, директор департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці Міненерго РФ Євген Грабчак, глава "Технопромекспорт" Сергій Топор-Гілка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-