Захист фігуранта «справи диверсантів» Присича подав скаргу до ЄСПЛ

Захист фігуранта «справи диверсантів» Присича подав скаргу до ЄСПЛ

Укрінформ
Адвокат фігуранта «справи українських диверсантів» Володимира Присича Сергій Насонов подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Кримську правозахисну групу.

«Право українця на справедливий судовий розгляд, передбачене статтею 6 Конвенції про захист прав людини й основних свобод, було порушено внаслідок фальсифікації доказів, відмови суду від аналізу аргументів Володимира Присича з цього питання і використання неприпустимих доказів у обгрунтуванні вироку», - зазначається у скарзі.

Читайте також: Саакашвілі подав позов до ЄСПЛ

Нагадаємо: Володимир Присич є четвертим фігурантом так званої «справи українських диверсантів», яку провадять російські спецслужжби в окупованому Криму. У 2017 році в анексованому Криму Присича засудили до трьох років позбавлення волі, однак вирок винесли за іншою статтею – за зберігання наркотиків.

ФСБ Росії 10 серпня повідомила, що в ніч проти 7 серпня в Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Цьому передувало триденне блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в'їзду і виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом.

Читайте також: Україна не відповідає за відсутність судів на окупованому Донбасі - ЄСПЛ

Влада України заперечує звинувачення Москви й назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-