Екс-депутат ВР АРК назвав 23 лютого 2014 року днем першого прояву агресії Росії

Екс-депутат ВР АРК назвав 23 лютого 2014 року днем першого прояву агресії Росії

Укрінформ
Перший агресивний крок Росії у Криму стався 23 лютого 2014 року під час мітингу на площі Нахімова у Севастополі.

Про це заявив екс-депутат Верховної Ради АРК, народний депутат V, VI, VII скликань Андрій Сенченко у четвер під час його допиту як свідка в Оболонському районному суді Києва, де розглядається справа за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"23 лютого у Криму, а саме в Севастополі, пройшов мітинг на площі Нахімова для обрання "народного мера", ним став пан Чалий, громадянин РФ. На цьому мітингу основний кістяк тих, хто брав участь, були працівники підприємства "Таврида-електрик", власником якого є пан Чалий, працівники підприємства, що належить Ахметову, і моряки строкової служби Чорноморського флоту РФ. Я можу говорити, що це був уже перший агресивний крок до нашої країни", - сказав Сенченко.

Читайте також: Януковича планували затримати в аеропорту "Бельбек" у лютому-2014 - Мамчур

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-