Семену нагородили за розвиток україномовної преси в Криму

Семену нагородили за розвиток україномовної преси в Криму

Політв’язні
Укрінформ
Засуджений російською владою кримський журналіст Микола Семена нагороджений медаллю «Будівничий України» Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

Як повідомляють "Крим.Реалії", Семену відзначили з нагоди 25-річчя виходу у Сімферополі першого повноцінного україномовного видання «Кримська світлиця».

Як розповів член президії товариства "Просвіта", член редколегії газети «Кримська світлиця» Петро Вольвач, Микола Семена є одним з засновників цієї газети, працював заступником головного редактора і довгий час був одним з найяскравіших авторів видання.

"Журналіст нагороджений за вагомий особистий внесок у справу українського національного відродження, розбудову та зміцнення української держави, а також за мужність і високий професіоналізм при виконанні журналістських обов'язків в окупованому Криму", – зазначив Вольвач.

Читайте також: "Кримський репортаж" Семени є хронікою окупації півострова - Джемілєв

Кримського журналіста Миколи Семену російський суд на анексованому півострові звинуватив у публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

22 вересня 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки.

У грудні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

У Києві 22 грудня пройшли урочистості, присвячені 25-річчю газети «Кримська світлиця». Перший номер газети вийшов у Сімферополі з 31 грудня 1992 року. Газета видавалася в Криму до 2014 року. Редакція була переведена до Києва в березні 2016 року. Незабаром випуск газети відновили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-