Кочові свідки: кримські

Кочові свідки: кримські "суди" фабрикують справи проти Семени й Кадирова

Укрінформ
Справу журналіста Миколи Семени та справу кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова окупаційні суди в Криму фабрикували за допомогою одних і тих самих свідків.

Про це повідомляють "Крим.Реаліі".

"Підконтрольний Кремлю Феодосійський міськсуд під час засідання у справі обвинуваченого в "сепаратизмі" кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова допитав двох свідків обвинувачення, які раніше були свідками по справі журналіста Миколи Семени", - йдеться у публікації.

За даними видання, один зі свідків, заступник начальника юрвідділу кримського ФОМС (фонд обов'язкового медичного страхування) Денис Баранцев у справі Кадирова залучався співробітниками ФСБ Росії як понятий під час проведення слідчих дій. У справі журналіста Семени Баранцев фігурує як свідок обвинувачення, який виявив на сайті Крим.Реаліі статтю Семени і доповів про це оперативникам ФСБ.

Інший свідок, заступник голови адміністрації Молодежненського сільського поселення Олександр Войцещук, також проходить у справі Кадирова як понятий під час слідчих дій. У справі Семени Войцещук проходить як свідок обвинувачення, який виявив статтю журналіста про блокаду, обурився її змістом, після чого звернувся до ФСБ.

20 грудня під час допиту в суді Войцещук і Баранцев заявили, що стали понятими у справі Кадирова випадково: перебували в районі бульвару Франка, де розташоване управління ФСБ по Криму, по роботі, до них підійшов чоловік, представився співробітником ФСБ і запропонував взяти участь в якості понятих у слідчих заходах.

Читайте також: Адвокати Семени готують скаргу до ЄСПЛ на "пом'якшення вироку"

Як повідомлялося, 5 жовтня 2016 року силовики в Криму прийшли з обшуком у будинок активіста Сулеймана Кадирова. В ході обшуку, іменованого оглядом і проведеного на підставі постанови судді на прізвище Родіонов, у Кадирова вилучили ноутбук і телефон. Активіста підозрювали в закликах до невизнання кордонів Росії і підтримки громадського об'єднання "Аскер". 11 жовтня 2016 року стосовно Кадирова порушили кримінальну справу за підозрою у "сепаратизмі". У квітні 2017 року російська служба з фінансового моніторингу внесла Кадирова до переліку екстремістів і терористів.

Кримського журналіста Миколу Семену обвинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. 22 вересня 2017 року суд у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді 2,5 роки умовно і заборони займатися публічною діяльністю протягом трьох років. У грудні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-