Санкції мають зробити Крим

Санкції мають зробити Крим "токсичним" для Росії - Гримчак

Укрінформ
Україна може повернути Крим та ОРДЛО шляхом економічного, фінансового, іншого тиску на Російську Федерацію.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"Механізм один, і він такий же, як і у випадку з ОРДЛО. Це тиск економічний, фінансовий та інший. Тобто це дуже серйозні санкції. Повторю, що Росія повинна заплатити дуже і дуже дорого за свою політику", -  відповів Гримчак на запитання, чи існує на сьогодні механізм повернення Криму.

Таким чином, вважає Гримчак, "в якийсь момент утримання окупованого Криму стане настільки токсичним для РФ, що, фактично, відмова від нього буде спасінням для самої Росії як для держави".

"Я хочу нагадати, що Радянський Союз контролював НДР, Польщу, Угорщину, Румунію, Чехословаччину та інші країни - був різний контроль, але фактично всі ці країни були під СРСР. Але в один не прекрасний для СРСР момент всі війська піднялися і вийшли в поля фактично по всій території тодішнього Радянського союзу. А все тому, що утримувати війська за кордоном стало надзвичайно дорого і неефективно. Я думаю, що такий саме варіант буде з Кримом", -  підкреслив заступник МінТОТ.

Читайте також: Генасамблея ООН розгляне українську резолюцію про права людини в Криму

За словами Гримчака, "з самого початку було зрозуміло, що, захопивши Крим, вони (росіяни - ред.) не збиралися там робити "перлину біля моря", "туристичний рай" тощо".

"Це була спроба створити військовий "непотопляємий авіаносець", як казали у радянські часи. І тому туди весь час завозять росіян. Якщо подивитися, то біля 10 відсотків населення заміщено, фактично, росіянами в Криму. І це теж є порушенням міжнародних законів, бо країна-окупант не повинна змінювати демографічний склад. Це перше", - зауважив Гримчак, розповідаючи про те, для  чого росіянам в Криму "набивати" свої частини технікою і кадрами.

Друге, зазначив він, - тиснути на Україну, фактично розміщуючи війська на кордонах з Україною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-