Адвокати Семени готують скаргу до ЄСПЛ на

Адвокати Семени готують скаргу до ЄСПЛ на "пом'якшення вироку"

Укрінформ
Адвокати кримського журналіста Миколи Семени готують скаргу до ЄСПЛ на рішення підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму, який 18 грудня підтвердив вирок суду першої інстанції, частково пом'якшивши вирок в частині додаткового покарання.

Про це "Крим.Реалії" повідомив один із захисників Олександр Попков.

За його словами, у захисту є шість місяців від сьогоднішнього дня на подання скарги: "Думаю, в січні-лютому ми її вже відправимо. Тим більше, що Європарламент просить ЄСПЛ розглядати подібні справи в пріоритетному порядку".

За його словами, вся стратегія захисту Семени "була вибудувана під Європейський суд з прав людини".

Кримський журналіст Микола Семена зазначив, що разом з адвокатами має намір подавати скаргу до Європейського суду з прав людини, посилаючись на резолюцію Європарламенту, де, зокрема, згадується "справа Семени".

"Ми сподіваємося, що в кінці цієї справи будуть враховані всі вимоги міжнародного права, і вона переможе, так чи інакше, а російська судова система буде змушена з цим рахуватися", – повідомив Семена.

Як повідомлялося, 18 грудня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок журналісту Миколі Семені в частині додаткового покарання: йдеться про заборону займатися публічною діяльністю на два роки, а не на три, як було раніше у рішенні суду першої інстанції. Вирок Миколі Семені - позбавлення волі на термін 2,5 роки умовно - залишається чинним.

Читайте також: Суд у Криму "пом'якшив" вирок журналісту Семені

Автора Радіо Свобода і Крим.Реалії, кримського журналіста Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Залізничний районний суд Сімферополя 22 вересня 2017 року призначив Миколі Семені покарання у вигляді 2,5 умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Семена стверджує, що у своїх матеріалах він реалізовував право на "вільне вираження думки".

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і ряд міжнародних організацій засудили винесений Миколі Семені вирок.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-