Будівництво Росією Керченського моста шкодить екології двох морів - МЗС

Будівництво Росією Керченського моста шкодить екології двох морів - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України звертає увагу міжнародної спільноти на те, що будівництво Керченського моста шкодить екології Чорного і Азовського морів і є незаконним через окупацію Росією території Криму.

Про це заявив журналістам у п'ятницю, 15 грудня, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, ми наголошуємо насамперед на шкоді (будівництва Керченського моста - ред.) для екології Чорного і Азовського морів і через екологічні конвенції намагаємося вплинути на процес будівництва, оскільки він не відповідає вимогам, які висуваються до такого роду споруд», - сказав Боднар.

Він додав, що окрім того Україна вважає спорудження Керченського моста незаконним, оскільки  територія Криму була окупована.

«Ми звертаємо увагу, в тому числі й ОЧЕС, щоправда це не знаходить підтримки, що такі проекти не можуть реалізовуватися без належної уваги міжнародного співтовариства», - підкреслив Боднар.

За інформацією, яку раніше надали фахівці, будівництво моста може перетворити Азовське море на Чорноморську затоку. Різка зміна хімічного складу води призведе до загибелі багатьох живих організмів, у тому числі, дельфінів, які занесені до Червоної книги. 

Читайте також: За порушення прав людини в Криму та на Донбасі відповідальна РФ - Мін'юст

Експерти Інституту водних проблем і меліорації НАН України оцінюють збитки, заподіяні навколишньому середовищу Чорного та Азовських морів при будівництві Керченського мосту у щонайменше 10 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-