Населення Криму після окупації збільшилося на 10% - Джемілєв

Населення Криму після окупації збільшилося на 10% - Джемілєв

Укрінформ
За 3,5 року окупації Криму населення півострова збільшилося на 10 відсотків.

Про це заявив народний депутат України Мустафа Джемілєв у ході брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми півстоліття боролися за повернення тих, хто залишився серед живих, на Батьківщину. І ось тепер - нова окупація і нова історія, і знову повторення політики примусової депортації, примус місцевих жителів покинути свої території і завезення жителів Російської Федерації на окуповані території. Точні дані ретельно ховаються, проте є деякі. Наприклад, за повідомленнями преси окупованого Криму, за 3,5 року окупації населення Криму збільшилося на 10 відсотків", - сказав Джемілєв.

Він також звернув увагу присутніх на той факт, що за цей період смертність постійно переважає над народжуваністю. Причому з початком окупації на півострові, де стан медицини, за словами Джемілєва, "майже нульовий", смертність збільшилася майже 1,7 раза, а захворюваність - в 2 рази.

Крім того, відзначив політик, кримські "ЗМІ" повідомляють, що "за 3,5 року завезені з Донецької і Луганської областей сім'ї, бойовики на лікування загалом 250 тисяч осіб". Приблизно стільки ж, підкреслив Джемілєв, а за деякими даними - і вдвічі більше, завезено громадян Російської Федерації.

Читайте також: Права людини: прокуратура АРК заявила суду в Гаазі про масові порушення у Криму

Джемілєв відзначив, що згідно з деякими даними йдеться щонайменше про мільйон людей.

За його словами, усі вказані порушення кваліфікуються як військові злочини.

"Тому наше завдання, у першу чергу завдання Прокуратури Автономної Республіки Крим, фіксувати всі ці злочини і потім подавати до міжнародного суду", - заявив Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-