Україна приєдналася до євросанкцій проти

Україна приєдналася до євросанкцій проти "губернатора Севастополя"

Укрінформ
Чорногорія, Албанія, Норвегія й Україна приєдналися до увалених раніше санкцій Євросоюзу проти так званого "губернатора Севастополя" Дмитра Овсяннікова.

Про це йдеться у заяві верховної представниці ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні, розміщеній на сайті Ради ЄС, повідомляє DW.

"Країни-кандидати Чорногорія й Албанія, а також країна Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія, що входить у Європейський економічний простір, а також Україна приєднуються до цього рішення Ради (ЄС, - Ред.)", - йдеться у заяві.

Зазначається, що ці країни будуть забезпечувати відповідність їхньої національної політики рішенню Ради ЄС, а Євросоюз, своєю чергою, бере до відома це зобов'язання й схвалює його.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти "губернатора" Севастополя

Нагадаємо, 20 листопада Рада ЄС запровадила санкції проти "губернатора Севастополя" Дмитра Овсяннікова. Йому заборонили в'їзд на територію Євросоюзу й закрили доступ до банківської системи ЄС.

У Євросоюзі наголосили, що Овсянніков "здійснював роботу задля подальшої інтеграції незаконно анексованого Кримського півострова в Російську Федерацію", а також висловлювався на підтримку самого процесу анексії.

Овсянникова обрали "губернатором Севастополя" 10 вересня цього року, після чого прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження за фактом проведення цих виборів на анексованому півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-