"Суд" в Криму залишив татарина у СІЗО попри “швидку” і кисневу маску

Укрінформ
В середу підконтрольний Росії Верховний суд окупованого Криму залишив в силі рішення про арешт Бекіра Дегірменджі, затриманого нібито за здирництво в особливо великому розмірі.

Про це у відео, розміщеним на сторінці в Facebook Заїра Смедляєва, повідомляє адвокат Едем Семедляєв.

"У результаті скаргу нашу не задоволено, залишили постанову Київського суду в силі і до 15 січня він буде знаходиться під вартою в СІЗО, хоча є усі підстави утримувати його хоч би під домашнім арештом", - розповів Семедляєв.

За його словами, відхиляючи скаргу, "суд" не врахував ані позитивні характеристики Дегірменджі, надані самим слідством, ані стан його здоров'я.

Як повідомив адвокат, його підзахисний страждає бронхіальною астмою і, піднімаючись на другий поверх будівлі суду, він став задихатися.

"Після того, як його підняли на другий поверх, нам довелося викликати швидку допомогу. Лікарі надали йому допомогу, але увесь час судового процесу він знаходився в кисневій масці", - сказав Семедляєв.

Як пояснила дружина Дегірменджі, її чоловік вимушений постійно користуватися аерозолем, і в ІТТ м. Саки було передано ліки, проте користуватися ними на виїзді не дозволено.

Читайте також: Окупанти "закрили" усіх затриманих напередодні кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада в Криму пройшли обшуки і затримання активістів. Затримані силовиками кримські татари Бекір Дегірменджі, Руслан Трубач, Асан Чапух і Кязим Аметов заарештовані на два місяці за звинуваченням нібито в здирстві в особливо великому розмірі у громадянина Туреччини. Того дня обшук із спробою затримання пройшов і у ветерана національного руху кримських татар Веджіє Кашки, якій стало погано, і дорогою до лікарні вона померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-