Кримський правозахисник заявив про тортури з боку ФСБ

Кримський правозахисник заявив про тортури з боку ФСБ

Укрінформ
Житель Ялти в анексованому Росією Криму, правозахисник Юнус Машаріпов, заявив про тортури з боку співробітників Федеральної служби безпеки Росії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода",

Машаріпов заявив, що в управлінні ФСБ в Ялті його допитували про часті поїздки на материкову Україну. Він розповів, що з 2014 року він займався правозахисною діяльністю, «повідомляючи організаціям про порушення прав дітей, інвалідів, пенсіонерів». Після цього Машаріпова, за його словами, почали бити і катувати електричним струмом. Правозахисник стверджує, що йому довелося обмовити себе. У свідченнях, які, за словами Машаріпова, були отримані під тортурами, він вказав, що був «агентом СБУ і виконував його завдання».

Читайте також: Шамшур: Окупація Криму Росією – це новий виклик для ЮНЕСКО

Проти Машаріпова була порушена кримінальна справа за звинуваченням у виготовленні вибухового пристрою.

«На даний момент співробітники ФСБ загрожують мені розправою, доправленням у психлікарню на все життя через те, що за статтею 51 я відмовився від даних мною показань внаслідок тортур», – зазначив обвинувачений.

Читайте також: Хакер, який працював на ФСБ, зізнався в американському суді

У своїй заяві Машаріпов попросив президента України Петра Порошенка захистити його і зробити все можливе для його звільнення. Аналогічну заяву було направлено на ім’я керівника управління ФСБ Росії по анекосваному Криму Віктора Палагіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-