Шамшур: Окупація Криму Росією – це новий виклик для ЮНЕСКО

Шамшур: Окупація Криму Росією – це новий виклик для ЮНЕСКО

Укрінформ
ЮНЕСКО у нинішній непростій ситуації, що склалася в організації після виходу США та зміни керівництва, має подолати фінансові складнощі.

А також змінити підходи до менеджменту та навчитися реагувати на нові виклики, зокрема, такі як окупація Криму.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції, який одночасно є представником України при ЮНЕСКО, Олег Шамшур.

«Безумовно, тут є серйозні виклики. Передусім, вони пов’язані з тим, що ЮНЕСКО треба подолати фінансові складнощі. Ситуація також вимагає зміни підходів до менеджменту... З іншого боку, ЮНЕСКО має адекватно реагувати на нові виклики. Наприклад, становище в Криму після його окупації Росією – це дійсно нова ситуація для ЮНЕСКО. Але це не значить, що організація не має звертати на це увагу, навпаки вона має шукати і давати адекватні відповіді», - вказав дипломат.

За його словами, українська сторона позитивно оцінює те, що зараз вдалося розробити модальності моніторингу ситуації в рамках компетенції ЮНЕСКО в Криму.

Читайте також: Берлін вимагає захисту прав людини в окупованому Криму

«Це була дуже складна робота. Після узгодження модальностей треба думати, як досягнути того, щоб цей механізм реально запрацював, щоб працівники ЮНЕСКО побували в Криму, аби перевірити, як там дотримуються стандарти та конвенції цієї організації», - зауважив Шамшур.

Щодо зміни керівництва, то представник України при ЮНЕСКО висловив сподівання, що новий гендиректор організації Одре Азулє продовжить роботу зі створення системи постійного та всеохопного моніторингу ситуації в Криму, оскільки там порушення російськими окупантами основоположних прав і свобод людини має систематичний, тотальний характер. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-