США не погоджуються з відмовою Росії говорити про анексію Криму - Волкер

США не погоджуються з відмовою Росії говорити про анексію Криму - Волкер

Укрінформ
Сполучені Штати не згодні з заявами російської влади про те, що питання анексії Криму закрите і не повинне обговорюватися.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер в інтерв'ю виданню Politico.

«Я піднімав питання Криму, та росіяни кажуть: «Ми не збираємося говорити про Крим». Важливо відзначити, що ми не згодні з цим», – сказав Волкер.

Він додав, що відмінність між Кримом і Донбасом «майже неіснуюча». «Це російське втручання, російська окупація території», – сказав спецпредставник.

Читайте також: Трамп хоче миру в Україні та повернення Києву окупованих територій – Волкер

«Мінські угоди були спрямовані на вирішення лише конфлікту на сході, там, де відбуваються активні бої. В середньому, український солдат гине кожні три дні зараз, на території України, захищаючи країну. Отже, це дуже гарячий конфлікт. Ситуація з Кримом не така. Ми не приймаємо вторгнення Росії й окупацію Криму та заявлену анексію, але якщо ми зможемо досягти прогресу в іншому – на Донбасі, ми повинні це зробити», – сказав Волкер.

Нагадаємо: на початку листопада спецпредставник Держдепартаменту США вже заявляв, що можливе врегулювання ситуації на Донбасі не змінить політику невизнання російської анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-