Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У Криму ФСБ РФ проводить спецоперацію проти Меджлісу і кримських татар

У Криму ФСБ РФ проводить спецоперацію проти Меджлісу і кримських татар

Блоги
Укрінформ
Аналіз інформації свідчить про широкомасштабну спецоперацію, що проводиться ФСБ Росії в окупованому Криму

23 листопада 2017 року в різних районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар і затримання активістів національного руху.

Як водиться в окупованому Росією Криму, одночасно з початком обшуків у російських державних ЗМІ відбувся викид інформаційних матеріалів, покликаних виправдати чергові репресії російських окупантів проти кримських татар і, одночасно, очорнити Меджліс кримськотатарського народу.

Незабаром стало відомо про затримання активістів національного руху Бекіра Дегерменджі, Куртсеїта Абдуллаєва, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязіма Аметова.

Ще пізніше з Криму надійшла чорна звістка про смерть ветерана кримськотатарського національного руху, 82-річної легендарної Веджіє Абла Кашка, якій стало погано під час так званого "затримання". Веджіє Абла Кашка померла в машині швидкої допомоги.

Аналіз інформації, що надходить із Криму, свідчить про широкомасштабну спеціальну операцію, що проводиться ФСБ Росії в окупованому Криму, цілями якої є нові арешти активістів національного руху і компрометація Меджлісу кримськотатарського народу.

При цьому, роль провокатора, явного або вимушеного, відведена громадянинові Туреччини Юсуфу Айтану, який втерся в довіру до сім'ї Веджіє Абла Кашка.

У Меджлісі кримськотатарського народу ретельно відстежується ситуація, пов'язана з сьогоднішніми трагічними подіями в Криму. Про вжиті рекомендації та про інші рішення буде повідомлено.

Рефат Чубаров
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-