Amnesty збирає підписи для зняття звинувачень з кримськотатарського правозахисника

Amnesty збирає підписи для зняття звинувачень з кримськотатарського правозахисника

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International оголосила збір підписів під петицією до Генерального прокурора Російської Федерації для зняття звинувачень з кримськотатарського правозахисника Еміра-Усеїна Куку.

Про це повідомляє офіційний сайт Amnesty International. 

"Кримськотатарському правозахиснику Еміру-Усеїну Куку загрожує 25 років в'язниці. Коли окупований Крим охопила хвиля насильницьких зникнень активістів, він не зміг бути осторонь та приєднався до Кримської контактної групи з прав людини – ініціативи, що допомагає родичам зниклих та слідкує за ходом розслідувань", - повідомляє Amnesty International.

За свою позицію Емір-Усеїн Куку сильно поплатився – ФСБ двічі проводила обшук у його будинку, йому інкримінують «членство в терористичній організації» і «планування захоплення влади насильницьким способом».

Читайте також: Росія посилила переслідування кримських татар в окупованому Криму – правозахисники

Правозахиснику загрожує 25 років в'язниці.

"Родина Еміра-Усеїна також під тиском. Через місяць після арешту до його 9-річного сина Бекіра у школі підійшов працівник ФСБ, коли нікого не було поруч. Він сказав Бекіру, що його «тато зробив щось погане та буде гнити у в'язниці 10-12 років». Цей інцидент дуже налякав хлопчика та усю родину. Саме тому для них дуже важлива наша підтримка", - йдеться в повідомленні Amnesty International.

Нагадаємо, член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку звинувачується в причетності до організації "Хізб ут-Тахрір". Він заарештований 11 лютого 2016 року. "Суд" продовжив його утримання під вартою до 8 грудня 2017 року. Разом з Еміром-Усеїном Куку фігурантами так званої ялтинської справи Хізб ут-Тахрір є алуштинец Муслім Алієв, житель села Краснокам'янка Енвер Бекіров, а також ялтинець Вадим Сірук.

Фото: ua.krymr.com/іsocial.networks

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-