У Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

У Петербурзі пройдуть пікети на підтримку кримських татар

Укрінформ
Громадські активісти Петербурга 18 листопада на Невському проспекті проведуть щомісячну серію пікетів на підтримку кримських татар (у пам'ять про депортацію кримських татар 18 травня 1944 року).

Про це повідомила у Facebook на акаунті «Стратегія-18. Петербург на підтримку кримських татар» активістка Яна Турбова.

«Запрошуємо взяти участь у пікетах «Стратегії-18» на підтримку кримських татар. Субота, 18 листопада 2017 р., початок о 15:00 годині, Санкт-Петербург, Невський проспект. Місце збору учасників – на перетині Невського проспекту і Малої Садової вулиці. Початок збору о 14:45», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: МЗС: Окупанти посилюють тиск на кримських татар

Активісти вказують, що «завданням безстрокової акції є привернення уваги широкої громадськості до розв'язані російським режимом терору щодо цілого народу - кримських татар».

В якості останніх прикладів організатори згадують листопадову хвилю терору, обшуків, облав. «Так, в ніч на 16 листопада було обстріляно будинок Джафера Маметова, правозахиснику Заїру Смедля продовжують надходити погрози, в той же день пройшли обшуки у кількох людей, в тому числі у вчительки кримськотатарської мови в селі Есен-Екі (нині - Пушкіно) Ічкинського (нині - Радянського) району Мустафаєвої Ленари і її свекрухи Аджер Мустафаєвої», - нагадують організатори акції.

Вони сподіваються, що до неї приєднаються «всі вільні громадяни міста», і закликають: «Прорвемо інформаційну блокаду плакатом. Розповімо про те, про що мовчать ЗМІ. Ні геноциду кримськотатарського народу!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-