РФ написала більше двох тисяч законів, щоб

РФ написала більше двох тисяч законів, щоб "відмити" окупацію Криму – МІП

Укрінформ
У Російській Федерації ухвалили більш як дві тисячі законодавчих актів для того, щоб "інтегрувати" український Крим у своє правове поле, і використовують численні міфи для легітимації "російської дійсності" в Криму.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"У 2014 році після того, як Росія окупувала Крим, вона ухвалила більш як дві тисячі законодавчих актів, серед яких близько 15 конституційних законів, для того, щоб "інтегрувати" Крим у своє правове поле. Вона порушила 407 міжнародних і двосторонніх договорів з Україною та інших міжнародних актів саме через анексію Кримського півострова", - повідомила Джапарова.

Сьогодні, зазначила вона, загальним російським міфом про Крим, який готують як для росіян, так і для міжнародного співтовариства, є те, що "Крим - споконвічно російська земля", "У Криму немає війни", "Україна - слабка, корумпована країна, не здатна реформуватися", "Україна забула свої території і не збирається їх відстоювати", і "Світ змирився з російською дійсністю в Криму".

Перший заступник міністра МІП вважає, що Росія намагається витиснути пам'ять про Україну в Криму і використовує для цього весь набір репресивних інструментів - арешти, обшуки, штрафи, політично мотивовані справи, переслідування свободи слова.

"Для України сьогодні є ключовим не дозволити таким подіям здійснюватися або реагувати на них гучно, щоб у Росії не створювалося відчуття, що для України це норма", - зазначила Джапарова.

За її словами, ключова роль у стримуванні репресій у Криму відводиться міжнародному співтовариству.

Читайте також: Повернення Криму можливе лише після "нового" 1954 року – експерт

"У цьому сегменті ключова роль відводиться міжнародному співтовариству. Якби не міжнародний тиск на Російську Федерацію й окремо на Володимира Путіна, тому що в цій країні все вирішує ця особа, то масштаб репресій у Криму був би набагато більший", - наголосила Джапарова.

Вона віднесла до гібридних інструментів легітимізації "російського Криму" і міжнародні форуми в Криму, на які РФ намагається залучити "світових політичних маргіналів".

Так, нині, Міністерство інформаційної політики України встановлює учасників так званого форуму, який пройшов цього тижня в Ялті і на якому була створена "Асоціація друзів Криму".

"Нині ми збираємо інформацію про фактичних учасників цього форуму, і я знаю, що фактичний список його учасників набагато менший, ніж вони заявляли, і через деякий час ми можемо озвучити цей список", - повідомила Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-