Окупанти в Криму створюють системну політику тиску на юросіб і підприємців

Окупанти в Криму створюють системну політику тиску на юросіб і підприємців

Документ
Укрінформ
Окупаційна влада в Криму створює системну політику тиску на юридичних осіб і підприємців, які, на їх думку, є "організаторами масових протестних заходів".

Про це йдеться в оприлюдненому в Facebook активістом Наріманом Джеляловим документі за підписом так званого першого заступника "міністерства внутрішньої політики, інформації і зв'язку" Криму С.Зирянова.

"З метою аналізу суспільно-політичної ситуації ("міністерство" - ред.) просить забезпечити 1) Моніторинг і припинення фактів муніципальних контрактів з юридичними особами та індивідуальними підприємцями, які є організаторами масових протестних заходів; 2) Моніторинг громадських об'єднань і неформальних співтовариств, територіальних підрозділів, що володіють мережею із загальною кількістю учасників не менше ніж 50 осіб", - йдеться в документі.

Читайте також: МЗС обурені черговими спробами залякування в окупованому Криму

Інформацію про результати роботи і вжиті заходи окупаційні владі потрібно було представити на адресу "міністерства" до 16 жовтня 2017 року і щокварталу оновлювати її не пізніше 20 чисел останнього місяця звітного кварталу.

У громадській організації Кримsos вважають, що таким чином під прес окупаційної влади в Криму потрапляють всі громадські активісти, у тому числі представники руху "Кримська солідарність", "Бізім баллар" (з кримськотатарської - "Наші діти"), блогери, підприємці, які підтримують сім'ї політв'язнів.

Нагадаємо, в середу в Криму почалася нова хвиля обшуків, водночас у п'яти затриманих активістів намагалися насильно взяти зразки ДНК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-