Порошенко сподівається, що Саудівська Аравія долучиться до захисту татар у Криму

Порошенко сподівається, що Саудівська Аравія долучиться до захисту татар у Криму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Король Саудівської Аравії Салман бін Абдулазіз Аль Сауд під час зустрічі домовилися активізувати двосторонню співпрацю в політичній, торговельно-економічній, військово-технічній, енергетичній та інвестиційній сферах.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент України Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Королівства Саудівська Аравія провів зустріч із Королем Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом... За результатами зустрічі було досягнуто домовленість щодо активізації двосторонньої співпраці в політичній, торговельно-економічній, військово-технічній, енергетичній та інвестиційній сферах”, - йдеться у повідомленні.

Глава Української держави висловив вдячність саудівському монарху за підтримку ініціатив України в рамках міжнародних організацій, спрямованих на захист її суверенітету та територіальної цілісності.

Порошенко висловив сподівання, що офіційний Ер-Ріяд долучатиметься до міжнародних зусиль, спрямованих на вирішення проблем захисту прав й інтересів кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму.

Король Саудівської Аравії Салман бін Абдулазіз Аль Сауд окремо підкреслив дружній характер відносин між обома державами. Було підтверджено зацікавленість саудівської сторони у подальшому розвитку взаємовигідного співробітництва з Україною в рамках реалізації двосторонніх проектів.

Він наголосив, що візит глави Української держави відкриває нові можливості, як для зміцнення особистих контактів, так і для посилення міждержавних відносин та інтенсифікації міжлюдських контактів.

Читайте також: Король Саудівської Аравії вручив Порошенку найвищу нагороду королівства

Сторони скоординували зусилля щодо забезпечення регіонального миру і безпеки, а також боротьби з міжнародним тероризмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-