Права людини: Україна внесла в ООН оновлену

Права людини: Україна внесла в ООН оновлену "кримську" резолюцію

Укрінформ
Оновлений проект резолюції щодо прав людини на окупованому Росією півострові Крим, який Україна у вівторок офіційно внесла в Третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН, вже отримав безперечну підтримку понад трьох десятків країн, які стали його співавторами.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Сьогодні у Нью-Йорку делегація України внесла до секретаріату Третього Комітету Генасамблеї проект оновленої резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна". Наразі співавторами документа виступили 34 країни", - зазначив український дипломат.

Він також повідомив, що голосування резолюції в Третьому комітеті заплановане в середині листопада. Після цього, як очікується, вже в грудні документ буде винесений на загальне голосування в Генеральній Асамблеї.

Читайте також: Дебати в ООН: від російської агресії на Донбасі загинули 137 дітей - Кислиця

"Оновлена резолюція має на меті консолідувати підтримку України в питанні деокупації українського півострова. Зокрема, в ній міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи наказу Міжнародного суду ООН щодо скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу, а також наголошено на необхідності забезпечення навчання українською та кримськотатарською мовами", - пояснив дипломат.

Крім того, в документі підкреслюється "необхідність доступу міжнародних організацій в окупований Крим".

Нагадаємо, наприкінці минулого року ООН переважною більшістю голосів прийняла Резолюцію про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна). Тоді, під час першого голосування в Третьому комітеті (15 листопада) документ підтримали 73 країни, 26 проголосували проти. Пізніше, 19 грудня, Генеральна Асамблея ООН остаточно ухвалила документ. "За" нього виступили 70 держав-членів ООН, 26 залишились "проти".

За процедурою, для затвердження документа потрібна проста більшість голосів голосуючих держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-