Чийгоз у в'язниці два роки не отримував листів

Чийгоз у в'язниці два роки не отримував листів

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що у російській в'язниці не отримував листи, але просить все одно писати тим, хто там нині залишився, бо окупанти знатимуть, яка підтримка є від України.

Про це він сказав на прес-конференції в аеропорту Бориспіль, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Увага усіх, журналістів також, має велике значення, адже це їх виводить з рівноваги, але при цьому забезпечує безпеку тих, хто перебуває там (в ув'язненні - ред.). Захищайте нас. Мені більше 2 років не приносили листи, але вони їх читати і вони знали про цю підтримку. І це також була запорука моєї безпеки", - сказав Чийгоз.

Він додав, що листи йому передали лише через 2 роки, але навіть тоді вони мали велике значення.

"Їм у в'язниці буде набагато легше, якщо знатимуть, що їх підтримують. Тому пишіть їм листи, будь ласка", - закликав Чийгоз.

Як повідомляв Укрінформ, Умерова було засуджено на 2 роки колонії-поселення за обвинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоза було засуджено російським судом до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого".

Читайте також: Умеров та Чийгоз збираються повернутися до Криму

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні й російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засуджують США та Євросоюз.

25 жовтня російська сторона передала Чийгоза й Умерова Туреччині. Сьогодні російські бранці повернулися в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-