КримSOS знову під посольством РФ – нагадує окупантам про права людей

КримSOS знову під посольством РФ – нагадує окупантам про права людей

Фото
Укрінформ
Під посольством РФ у Києві проходить акція представників організації "КримSOS" з вимогою розслідувати справи зниклих на території анексованого Криму кримських татар.

Акція проходить під гаслом "Ми змусимо вас нас зрозуміти", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Близько десятка активістів стоять з плакатами під стінами посольства, однак усі вікна в дипломатичному відомстві щільно зачинені ролетами.

Разом з активістами в акції беруть участь сурдоперекладачі. В такий спосіб "КримSOS" прагне привернути увагу російських чиновників до проблеми зниклих і викрадених кримчан.

Читайте також: Прокуратура АРК розслідує арешт чотирьох кримських татар

"Щомісяця ми проводимо акції під посольством РФ і продовжуватимемо це робити до того часу, поки всі зниклі не будуть відшукані. Ми будемо використовувати всі можливі способи: показувати, кричати в мегафони і виступати на міжнародних конференціях з прав людини поки нам не дадуть відповідь", - сказала заступник координатора "КримSOS" Євгенія Андріюк.

Це вже 16 акція "КримSOS" під стінами російського посольства, присвячена викраденим і зниклим безвісти кримчанам.

Понад рік активісти намагалися різними способами розповісти про цю проблему і продовжують проводити акції, щоб їх почули і зрозуміли. 

За даними "КримSOS", від початку анексії Криму 45 людей зникли на півострові. З них 19 були звільнені, 16 не знайдені і вважаються зниклими безвісти досі, 7 знайдені мертвими, 2 людей були засуджені у Росії за політичними мотивами, 1 кримчанина екстрадували до Узбекистану. За словами активістів, російська влада в цій ситуації демонструє абсолютну байдужість до усіх звернень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-