Умеров і Чийгоз зустрілися з президентом Туреччини

Умеров і Чийгоз зустрілися з президентом Туреччини

Укрінформ
Заступники глави Меджлісу кримськотатарського народу в Анкарі провели зустріч з президентом Турецької Республіки Реджепом Ердоганом.

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

“Буквально 20 хвилин тому в Анкарі закінчилася зустріч президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана із заступниками глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим і Ахтемом Чийгозом", - зазначив він.

Чубаров також розповів, що зустріч відбулася у офіційній резиденції Президента Туреччини Ak Saray - Білий палац.

За його словами, Умеров та Чийгоз, подякувавши Ердогану за докладені зусилля щодо їхнього звільнення, звернулися до нього із закликом допомогти десяткам інших незаконно переслідуваних, заарештованих та засуджених у Криму кримських татар, українців, людей інших національностей.

"Президент Туреччини Ердоган висловив упевненість у нових зустрічах, в тому числі і під час його візитів до України, попрохав передати Мустафі Джемілєву, главі і членам Меджлісу кримськотатарського народу слова підтримки та побажання успіхів у діяльності, спрямованій на благо кримськотатарського народу", - додав глава Меджлісу.

Читайте також: Джапарова назвала час прес-конференції Умерова та Чийгоза у "Борисполі"

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня Чийгоза і Умерова, незаконно засуджених в окупованому Криму, Росія видала Туреччині.

Планується, що в п'ятницю, 27 жовтня, Чийгоз і Умеров прибудуть до Києва.

Умеров був засуджений до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Чийгоз був засуджений до 8 років позбавлення волі по "справі 26 лютого".

Звільнити Умерова, Чийгоза та інших кримськотатарських політиків і громадських активістів неодноразово вимагали міжнародні й російські правозахисні організації. Вироки, винесені кримчанам російськими судами, засудили США і Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-