Pussy Riot провели в Trump Tower акцію на підтримку Сенцова

Pussy Riot провели в Trump Tower акцію на підтримку Сенцова

Відео
Укрінформ
Учасниці групи Pussy Riot провели в будівлі Trump Tower в Нью-Йорку акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Про це учасниця групи Марія Альохіна повідомила у Facebook.

"Це ми сьогодні виступили за Олега Сенцова. Трамп Тауер, Нью Йорк, зшиті степлером простирадла. За ці дні, що ми в Нью-Йорку, ми познайомилися з крутими активістами, які знають про Сенцова, і зрозуміли, що якщо ми робимо одну справу, то жодних кордонів між нами не існує. Ми повинні продовжувати говорити про справу Сенцова і Кольченка", - пише Альохіна.

За її словами, після акції Pussy Riot поліція на півгодини заблокувала будівлю.

"Але найкрутіший момент (акції) звичайно - охоронці, які передають один одному як позивний: free sentsov - текст з наших листівок", - написала Альохіна.

У серпні учасниці Pussy Riot Марія Альохіна і Ольга Борисова теж провели акцію на підтримку українського режисера в Якутії, де він тоді відбував покарання. Вони розмістили на мосту через озеро Сайрасі розтяжку зі словами "Свободу Сенцову". Активістки були затримані поліцією.

Як відомо, режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ РФ в окупованому Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованими звинуваченнями в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові.

У серпні 2015 року північно-кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років ув‘язнення відповідно. Згідно з вироком Сенцов мав відбувати термін в колонії суворого режиму.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Минулого тижня стало відомо, що Сенцова етапували у виправну колонію суворого режиму в місті Лабітнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-