США звинувачують Росію в

США звинувачують Росію в "кампанії пригноблення" кримських татар

Укрінформ
Росія продовжує свою кампанію пригноблення та переслідування кримських татар і тих громадян хто не погоджується з російською окупацією українського півострова.

Про це заявив у четвер в штаб-квартирі ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при Організації Гаррі Каміян, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Обмеження свободи висловлювань в окупованому Росією Криму є жахливими. Нас турбують повідомлення про те, що 14 жовтня відбулися незаконні затримання 49 кримських татар за одноосібні протести в містах по всьому Кримському півострову", - наголосив американський дипломат.

Читайте також: США в ОБСЄ вказали Росії, що вона має зробити за Мінськими угодами

Він зауважив, що протестувальники виступили проти мілітарних набігів на їхні будинки в Бахчисараї. "Ці затримання є частиною організованої кампанії пригноблення кримських татар та будь-кого іншого, хто виступає проти анексії та окупації Кримського півострова", - заявив керівник американської дипломатичної місії.

У цьому зв'язку він виступив із закликом до Росії "припинити репресивні дії в окупованому Криму та повернути Україні контроль над півостровом".

Представник США підкреслив, що офіційний Вашингтон "повною мірою підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах". Він ще раз підтвердив позицію США, що санкцій проти Росії, пов'язані з її окупацією українського півострова, не будуть припинені поки РФ не поверне повний контроль Україні над півостровом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-