Постпред України закликав Раду Європи захистити кримчан від свавілля РФ

Постпред України закликав Раду Європи захистити кримчан від свавілля РФ

Укрінформ
Рада Європи має негайно почати процес захисту кримчан від російської влади на півострові, яка нехтує правами людини та постійно їх порушує.

Про це очільник Постійного Представництва РЄ Дмитро Кулеба заявив, виступаючи на 1297-му засіданні Комітету міністрів РЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія нехтує принципами, закріпленими у основних документах Ради Європи, рішеннями її статутних органів та власними міжнародними обов’язками та зобов’язаннями. Ми наголошуємо, що Рада Європи має розпочати виконання рішення Комітету міністрів щодо Криму та захистити населення півострова від триваючих порушень прав людини державою-окупантом», - сказав посол.

Читайте також: Росія відправила кримчан служити в армію до Сибіру

Він нагадав, що 14 жовтня на півострові відбулася значна кількість одиночних пікетів, зокрема у Севастополі, Джанкої, Гвардійському, Білогорську, Феодосії, у протестах проти беззаконності дій російських органів безпеки проти кримських татар взяло участь більше 100 осіб, щонайменше 34 - були затримані.

Посол закликав колег у РЄ дати гідну відповідь окупантам, уявивши «умови в Криму, які змушують людей проводити протест поодинці, у одиночних пікетах, у відчайдушній спробі бути почутими та отримати шанс на захист своїх прав».

Окрім того, дипломат закликав Генерального секретаря, Комісара з питань прав людини, а також інших посадовців та інституції Ради Європи активізувати свої зусилля щодо захисту населення Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-