Гройсман назвав

Гройсман назвав "божевільною" заяву Земана щодо Криму

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував висловлювання президента Чехії Мілоша Земана стосовно Криму під час його виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це Гройсман сказав в інтерв'ю каналу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Знаєте, здорова людина такого ніколи не заявить, а психічно хвора — можливо, але я точно знаю, що чехи є абсолютно прекрасними та розумними людьми, вони наші друзі та партнери. Думаю, що серед такої прекрасної нації є й ті, хто іноді дозволяє собі божевільні заяви, свідками яких ми сьогодні є», - сказав Гройсман.

Глава українського уряду також прокоментував заяву міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто стосовно перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «Я вважаю, що погрожувати Україні — це взагалі якась фантастика. Нас треба шанувати, треба поважати, треба по-дружньому любити і ми завжди як гостинна прекрасна країна відкриті до нормального спілкування», - сказав Гройсман.

Він запевнив, що Україні не потрібні конфлікти ні з Угорщиною, ні з Чехією, ні з іншими країнами-парнерами. «Ми налаштовані на нормальну взаємодію. Тому я попросив би усіх своїх колег трошки зменшити накал в цій історії і конкретно сказати, які є питання і обговорити їх. Я думаю, що всі наші партнери та друзі не бажають поганого Україні, а навпаки, як і ми не бажаємо нічого поганого іншим народам. Думаю, ми знайдемо порозуміння та правильні рішення», - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Порошенко категорично відкидає твердження про Крим як "завершену справу"

Як повідомлялося, раніше президент Чехії Мілош Земан заявив на засіданні ПАРЄ, що вважає втрату Україною Криму “завершеною справою” та пропонує владнати її, надавши Україні матеріально-фінансову компенсацію. Земан відомий своєю проросійською позицією і прихильністю до президента РФ Путіна.

А міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив в Ужгороді, що новий український закон "Про освіту" порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 16 жовтня на нараді міністрів закордонних справ країн – членів Європейського Союзу в Люксембурзі він планує ініціювати перегляд цієї угоди з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-