Резолюція ЄП закликає заморозити активи кривдників кримських татар – МЗС

Резолюція ЄП закликає заморозити активи кривдників кримських татар – МЗС

Укрінформ
Україна високо цінує міжнародну підтримку України і вдячна Європарламенту за ухвалення резолюції з вимогою щодо негайного звільнення кримськотатарських лідерів Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова та безумовного зняття всіх звинувачень з журналіста Миколи Семени.

Про це йдеться в коментарі МЗС.

"Україна високо цінує рішучу міжнародну підтримку громадян України, які зазнають політично вмотивованих переслідувань в тимчасово окупованих АР Крим та м. Севастополь, і вдячна Європейському Парламенту за ухвалення резолюції з вимогою щодо негайного звільнення кримськотатарських лідерів А.Чийгоза й І.Умерова та безумовного зняття всіх звинувачень з журналіста М.Семени", - зазначається в коментарі.

МЗС відзначає, що резолюція була підтримана усіма провідними політичними групами і стала вже другим у 2017 році документом, спрямфованим на захист прав людини в Криму.

Європарламент повною мірою поділяє оцінки України та міжнародного співтовариства, зокрема викладені у Доповіді Офісу Верховного комісара ООН з прав людини від 25 вересня 2017 року, щодо критичної ситуації з правами людини на окупованому півострові.

У Резолюції вимагається виконання Російською Федерацією проміжного рішення Міжнародного суду ООН у частині припинення незаконних переслідування кримськотатарського народу і відновлення діяльності Меджлісу.

Читайте також: Європарламент вимагає від Москви негайно звільнити Романа Сущенка

Європарламентарі закликають до накладення санкцій, зокрема замороження активів та візових обмежень, проти осіб, причетних до грубих порушень прав людини в Криму, у т.ч. відповідальних за неправомірне засудження Чийгоза, Умерова та Семени.

Україна закликає міжнародне співтовариство посилювати тиск на державу-окупанта з метою припинення порушень прав людини в Криму та деокупації півострова.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент у четвер  ухвалив резолюцію щодо справ кримськотатарських лідерів Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова та журналіста Миколи Семени, в якій вимагає від російського режиму припинення репресій проти представників кримськотатарського народу та українців у Криму і закликає до негайного звільнення усіх протиправно ув'язнених Кремлем українських політичних заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-