Порошенко вітає

Порошенко вітає "кримську" резолюцію Європарламенту

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав резолюцію Європарламенту про порушення прав людини в Криму та накладення персональних санкцій на всіх причетних до цього.

Про це глава держави повідомив у Facebook. 

"Вітаю важливу резолюцію Європейського Парламенту про порушення прав людини в Криму та заклик до звільнення А.Чийгоза, І.Умерова, М.Семени, О.Сенцова та десятків інших наших громадян", - написав Порошенко.

Президент додав, що лише припинення окупації здатне нарешті зупинити перетворення Криму на півострів несвободи та військовий табір.

"Санкції щодо всіх причетних до порушень прав людини в окупованому Криму мають і надалі посилюватись. На всіх міжнародних майданчиках - і в ЄС, і в ООН, і в Раді Європи - посилюємо тиск на агресора з метою деокупації Криму та повернення свободи і прав людини на український півострів", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Законопроект про Донбас: комітет ВР пропонує вилучити згадку про “Мінськ”

Як повідомлялося, Європарламент у четвер, 5 жовтня, під час пленарного засідання у Страсбурзі у рамках слухань щодо випадків порушень прав людини, демократії та верховенства права ухвалив резолюцію, в якій  вимагає від російської влади негайно і беззастережно скасувати судові вироки, звільнити та зняти всі звинувачення з лідерів кримських татар Ільмі Умерова, Ахтема Чийгоза і кримського журналіста Миколи Семени.

У документі також наголошується, що до всіх осіб, які відповідальні за висування звинувачень і засудження Ільмі Умерова, Ахтема Чийгоза та Миколи Семени, Євросоюз має застосувати обмежувальні заходи у вигляді замороження активів у банках ЄС та візових заборон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-