Умеров отримав текст

Умеров отримав текст "вироку" російського суду

Документ
Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров повідомив, що отримав повний письмовий текст вироку, який виніс йому підконтрольний Москві суд на окупованому півострові.

Про це пише dt.ua.

Текст "вироку" на 17 сторінках Умеров оприлюднив на своїй сторінці в Facebook ввечері в понеділок, 2 жовтня.

Він також вчергове назвав справу проти нього сфабрикованою і звернув увагу, що суддя окупаційного "суду" виніс "вирок" на підставі експертизи, складеної особами, що не знають кримськотатарської мови. Але це не завадило їм "проаналізувати" промову Умерова на предмет екстремістських закликів. 

Читайте також: Умеров не проситиме Кремль про помилування

"Все, що сфабрикована звинуваченням - не підлягає сумніву. Все, що представлено захистом - не заслуговує уваги. Незнаючі кримськотатарську мову - почули заклик, а суддя, в свою чергу, їх "почув". Носії кримськотатарської мови - заклик заперечують, суддя вважає це суб'єктивною думкою... Така реальність сьогоднішнього Криму", - констатував Умеров.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення, заборонивши йому на два роки громадську діяльність.

Кримінальна справа проти Умерова була порушена в 2016 році за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-