Справа Балуха: окупантський суд повернув справу на дорозслідування

Справа Балуха: окупантський суд повернув справу на дорозслідування

Укрінформ
Після розгляду сьогодні апеляційної скарги захисту українського активіста Володимира Балуха, підконтрольний окупаційній владі Криму суд повернув справу на додаткове розслідування до суду першої інстанції.

Про це повідомила адвокат Балуха Ольга Дінзе у відеозвіти після судового засідання, який розмістив на своїй сторінці в Facebook Заїр Смедляєв.

"Раніше кримінальну справу за статтею 319 розглядала та ж сама суддя, тому були всі приводи і підстави взяти судді самовідвід. Однак вона цього не зробила і нашу заяву про відвід також відхилила, тому суд визнав, що це є істотним порушенням кримінально-процесуального законодавства і повернув кримінальну справу до суду першої інстанції для розгляду в іншому складі суду", - сказала Дінзе.

Вона також додала, що як тільки справа надійде до суду, сторона захисту наполягатиме на її поверненні прокурору. Крім того, за словами адвоката, у Роздільнянському суді (куди повернули на дорозслідування справу, - ред.) всього троє суддів, які можуть розглядати дану кримінальну справу, і всі вони раніше вже розглядали її щодо підзахисного Балуха, відповідно вони не можуть розглядати кримінальну справу стосовно нього та за законом зобов'язані взяти самовідвід.

Як раніше повідомляв Укрінформ, сьогодні у підконтрольному Кремлю Верховному суді окупованого Криму розглядали апеляційну скаргу адвоката незаконно ув'язненого Володимира Балуха.

Роздільнянський суд окупованого Криму 4 серпня виніс вирок українському активісту Балуху - 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також 10 тисяч рублів штрафу. Балух був визнаний винним у зберіганні боєприпасів.

Читайте також: Справа Балуха: в окупованому Криму розглядають апеляцію

Адвокати Балуха та правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через розміщену на стіні будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні" та прапор України на його дворі.

Українська прокуратура Криму збирає докази фабрикації справи Балуха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-