Вирок для Умерова рівносильний смертній карі - адвокат

Вирок для Умерова рівносильний смертній карі - адвокат

Укрінформ
Вирок Ільмі Умерову, винесений підконтрольним Кремлю Симферопольським райсудом, для активіста рівносильний смертній карі.

Про це «Громадському радіо» заявив захисник фігурантів багатьох кримських справ, адвокат Микола Полозов.

«Щодо самого Ільмі Умерова, то, на мою думку, подібний вирок для нього рівносильний смертній карі. Незважаючи на його заяви, я бачу, що за останні рік-півтора він сильно здав. І при такому букеті захворювань немає жодних гарантій, що він доживе до апеляції», - зазначив адвокат.

Він нагадав, що Умеров страждає на цукровий діабет, у нього хворе серце і хвороба Паркінсона.

Читайте також: Останнє слово Умерова у суді: До зустрічі у Гаазі

Полозов вважає, що вирок Умерову - це «помста з боку Кремля».

«Я думаю, що серед кримських татар колабораціоністів і тих, хто лояльний до кримської влади, незначна кількість. В цілому кримськотатарський народ на них не орієнтується. Посилення цієї репресивної політики спрямоване насамперед на залякування - якщо не виходить отримати лояльність, то потрібно змусити мовчати. Але кримські татари - це не той народ, і не ті люди, які готові поступитися своїми принципами та ідеалами. Все-таки, наслідки депортації, багаторічна боротьба за повернення на батьківщину і ненасильницький спосіб досягнення своїх політичних цілей дозволило згуртувати цих людей і не дало спокусити їх Кремлю ні умовляннями, ні грошима», - додав він.

Фото на першій сторінці: krymr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-