Вироки Умерову і Чийгозу виносили колишні українські судді - адвокат

Вироки Умерову і Чийгозу виносили колишні українські судді - адвокат

Укрінформ
"Вироки" підконтрольного Росії суду в Криму стосовно Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза виносили колишні українські судді. Такі судді додатково мотивовані виносити жорстокі рішення, щоб вислужитися перед Кремлем.

Таку думку в середу на прес-конференції в Укрінформі висловив адвокат Микола Полозов.

"Суддя, який засудив Ільмі Умерова - це колишній український суддя, який перейшов на сторону російської влади. І таких у Криму дуже багато. У справі Ахтема Чийгоза з трьох суддів - два таких", - повідомив Полозов.

Як вважає адвокат, колишні українські судді "додатково мотивовані виносити жорстокі рішення, щоб вислужитися перед російською владою".

Полозов зазначив, що все обвинувачення проти Умерова будувалося на неналежному перекладі його виступу і вигаданих словах, які він у реальності не говорив в ефірі телеканалу ATR.

"Ільмі Умеров наприкінці 2015 року приїхав у Київ і виступив в ефірі телеканалу АТР кримськотатарською мовою, де висловив свою думку щодо анексії й окупації Криму... Переклад виступу з кримськотатарської на російську робила людина, яка не володіє належним чином кримськотатарською мовою і фактично в цьому перекладі з'явилися слова, які в реальності Ільмі Умеров ніколи не говорив. Власне, на цих вигаданих словах, придуманих слідчим ФСБ, і був побудований вирок", - нагадав адвокат.

Читайте також: Глава Меджлісу хоче почути від Волкера план порятунку Умерова

Він додав, що кілька місяців одночасно захищав і Умерова, і Чийгоза.

"Фактично, відразу після порушення цієї кримінальної справи, коли я знаходився в Криму і захищав іншого заступника голови Меджлісу - Ахтема Чийгоза, Ільмі Умеров звернувся до мене з проханням захищати його, і кілька місяців я був його адвокатом до моменту, коли в результаті спецоперації ФСБ я був виведений зі справи як адвокат і був переведений у статус свідка", - розповів Полозов.

Як повідомлялося, Сімферопольський районний "суд" в окупованому Криму ухвалив вирок стосовно Умерова - два роки колонії-поселення і два роки заборони публічної діяльності. Раніше обвинувачення вимагало для Умерова умовний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-