Полозов вважає

Полозов вважає "вирок" Умерову прямою відповіддю Кремля на доповідь ООН

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов назвав сьогоднішній "вирок" щодо Умерова відповіддю російської влади на доповідь Управління Верховного Комісара ООН, яка була у зв'язку з ситуацією з правами людини в окупованому Криму.

Про це Полозов заявив у середу на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

Він зазначив, що покарання Умерова - це "пряма відповідь Кремля на доповідь Управління Верховного Комісара ООН, яка була у зв'язку з ситуацією з правами людини в окупованому Криму".

За словами адвоката, рішення "суду" щодо Умерова є "потворним оскалом російського правосуддя".

Він закликав Україну та світ докласти максимум зусиль для тиску на центр прийняття цього рішення - Кремль.

"Тому єдине, що ми в цій ситуації можемо зробити, я маю на увазі українське суспільство, українську владу і міжнародне співтовариство - це докласти максимум зусиль, максимум розголосу і чинити безпосередній тиск на центр прийняття цих репресивних рішень, який знаходиться не в кримському суді" , - заявив Полозов.

За його словами, є серйозна небезпека, що Умерова можуть перевезти до Росії, і два роки поселення колонії у випадку з Умеровим - "це фактично рівносильно смертної кари, оскільки витримати цього він не зможе".

Як розповів адвокат, Умерову, який страждає на хворобу  Паркінсона, цукровий діабет та ішемічну хворобу серця, навіть у звичайних домашніх умовах необхідний догляд, а в умовах колонії поселення російська влада забезпечити медичний догляд не зможе, оскільки медицина в російській пенітенціарній системі, за словами Полозова, знаходиться на вкрай низькому рівні.

На думку Полозова, нічим іншим, як жорсткими репресіями, назвати дії російської влади не можна - прокурор просив умовний термін, але суд за власною ініціативою взяв і посилив покарання.

Як повідомляв Укрінформ, російський суд в окупованому Криму 27 вересня засудив Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення із забороною громадської діяльності на такий же термін.

Читайте також: Путін санкціонував вирок на вбивство Умерова - Чубаров

Російська ФСБ в окупованому Криму порушила проти Ільмі Умерова кримінальну справу 12 травня 2016 року за, нібито, заклики в ефірі телеканалу ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Його обвинувачують за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ). Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, примусова судово-психіатрична експертиза заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова викликали сильний громадський і міжнародний резонанс. Сам Умеров вважає порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-