Зниклі у Криму: біля посольства РФ у Києві - знову пікет

Зниклі у Криму: біля посольства РФ у Києві - знову пікет

Фото
Укрінформ
У середу біля стін посольства Росії у Києві відбулася чергова акція "Де Ервін?", присвячена викраденим і зниклим безвісти в Криму активістам.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більше року ми приходимо сюди, до будівлі посольства Росії, з одним і тим самим запитанням: де Ервін і всі ці люди, яких викрали і які зникли безвісти в Криму за останні три роки?" - сказала, відкриваючи акцію, представник громадської організації "КрымSOS" Євгенія Андреюк.

За її словами, з березня 2014 року в Криму викрали 18 осіб, і їх місцезнаходження досі не відоме. "Ще шість викрадених були знайдені мертвими, а дві людини, яких викрали, згодом опинилися в місцях позбавлення волі і були засуджені за політичними статтями. Ще 17 осіб, викрадених у перші місяці анексії Криму, було звільнено і зараз знаходяться на материковій Україні", - розповіла Андреюк.

Вона нагадала, що рівно три роки тому в Криму зникли двоє кримських татар - Іслям Джеппаров і Джевдет Іслямов, доля яких досі не відома.

Мітинг "Де Ервін" під посольством РФ / Фото: Павло Багмут

Як відзначила активістка, мета акції - підтримати родичів зниклих.

Читайте також: У Криму без пояснень затримують всіх, хто писав заяви про зникнення Параламова

Як відомо, член виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов був викрадений невідомими у Бахчисараї 24 травня 2016 року. Камера відеоспостереження зафіксувала, як дві людини у формі російської дорожно-патрульної служби зупинили машину Ібрагімова і силою затягнули його у свій мікроавтобус. 27 вересня 2014 року в селищі Сари-Су Білогірського району невідомі викрали сина кримськотатарського активіста Абдурешита Джеппарова - Ісляма і його двоюрідного брата Джевдета Іслямова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-