Держдеп вимагає від РФ скасувати обвинувачення проти Семени

Держдеп вимагає від РФ скасувати обвинувачення проти Семени

Укрінформ
Вашингтон висловив стурбованість у зв'язку з рішенням суду окупаційної влади РФ в Криму проти українського журналіста Миколи Семени та вимагає скасувати всі звинувачення.

Відповідну заяву оприлюднив у понеділок офіс речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані рішенням суду в окупованому Росією Криму проти журналіста "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" Миколи Семени, засудженого за звинуваченнями в сепаратизмі до умовного ув'язнення на два з половиною роки із забороною на журналістську діяльність у майбутньому", - йдеться в документі.

Читайте також: Сущенку продовжили арешт на два місяці

Як підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США, звинувачення грунтувалося на тому, що Семена у своїх матеріалах критикував російську окупацію та спробу РФ анексувати Крим.

"Ми закликаємо російську окупаційну владу скасувати звинувачення проти Семени, дозволити йому відновити журналістську діяльність та припинити свою кампанію з метою придушення інакомислення у Криму", - наголошується в заяві.

Читайте також: Чубаров не виключає умовний "вирок" для Умерова

При цьому в Держдепартаменті США підкреслили, що "Крим залишається невід'ємною частиною України, і Сполучені Штати продовжують зберігати незмінну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України".

Читайте також: ОБСЄ критикує "вирок" Семені

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив "вирок" кримському журналісту, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені. На Заході вже назвали це рішення суду порушенням свободи думки та свободи медіа в анексованому Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-