"Вирок" Семені є доказом репресій з боку агресора - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ назвало рішення підконтрольного Кремлю Залізничного суду Сімферополя щодо засудження кримського журналіста Миколи Семени до двох з половиною років позбавлення волі умовно - безпідставним та політично вмотивованим.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим ганебним наступом кремлівського окупаційного режиму на основоположні свободи людини та права громадянина України, журналіста Миколи Семени. Безпідставний та політично вмотивований «вирок» окупаційного “суду”, яким Миколу Семену засуджено до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і заборонено займатися публічною діяльністю, є ще одним доказом цілеспрямованих репресій з боку держави-агресора проти мешканців окупованої української території АР Крим та міста Севастополя», - йдеться у повідомленні.

У МЗС також закликали уряди іноземних держав та міжнародні правозахисні організації «не залишити без уваги черговий наступ Росії як держави-агресора й окупанта на основоположні свободи на території тимчасово окупованого Криму».

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя засудив кримського журналіста Миколу Семену до двох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Семену звинувачують в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року ФСБ РФ провела обшук в його будинку, а в травні того ж року йому висунули офіційне звинувачення. В даний час журналіст перебуває під підпискою про невиїзд.

Микола Семена заявляє, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне волевиявлення».

Читайте також: Кримського журналіста Семену засудили до 2,5 року умовно

Правозахисні та журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-