Семена прокоментував вирок: розчарований, але відчуваю полегшення

Семена прокоментував вирок: розчарований, але відчуваю полегшення

Укрінформ
Автор Радіо Свобода і Крим.Реалії Микола Семена сказав, що розчарований російським правосуддям, і, водночас, відчуває полегшення через умовний вирок.

Про це сказав журналіст після оголошення йому вироку біля Залізничного райсуду Сімферополя 22 вересня, передає Крим.Реалії.

"З одного боку, я відчуваю полегшення, оскільки мені винесено умовний вирок. З іншого – розчарування російським правосуддям, оскільки всі ті аргументи захисту і висновки експертів, яких ми залучали з Москви та Казані, вони судом, фактично, не взяті до уваги", – сказав Семена.

За його словами, цей вирок говорить про "тенденційність даного судового процесу".

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: бахчисарайцям відмовили в апеляції на продовження арешту

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Залізничний райсуд Сімферополя засудив кримського журналіста, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколу Семену до двох з половиною років умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю три роки. 

Семену обвинувачувався російською владою в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ Росії провела обшук, а у травні того ж року йому було пред'явлено офіційне звинувачення в тому, що журналіст опублікував на сайті Крим.Реалії статтю.

Семена стверджує, що у своїх матеріалах він реалізовував право на "вільне висловлення думки".

Правозахисні та журналістські організації вважають переслідування Миколи Семени політично мотивованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-