Умеров у

Умеров у "суді": Вважаю себе тільки громадянином України! Анексію називаю анексією

Укрінформ
Сьогодні в підконтрольному окупаційній владі Росії Сімферопольському районному суді відбулося останне засідання по справі проти Ільмі Умерова. Сторони і сам Умеров виступили в судових дебатах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила його дочка Айше Умерова.

“Я вважаю себе громадянином України! У 2014-му році відкрито виступив проти так званого референдуму, так званого приєднання, і все, що відбувалося в подальшому. Анексію називаю анексією, а встановлену владу окупаційною. Вважаю, що необхідно повернутися до кордонів 1991 р. усталеним при розвалі СРСР. Ці межі визнані у світі і підтверджені відповідними документами між Україною і Російською Федерацією", - сказав Він.

У своєму виступі він кілька разів наголосив, що справа проти нього повністю сфабрикована.

“Я не відмовляюся від своїх переконань і від своєї думки, але в даному випадку заявляю: справа сфабрикована, осудного мені призову в цьому інтерв'ю - не було!

Прошу суд винести окрему ухвалу і порушити кримінальну справу щодо слідчого Ігоря Скрипки і експерта Ольги Іванової", - звернувся Він до суду.

Читайте також: Активісти в Криму сплатили окупантам 150 тисяч штрафу монетами по 10 рублів

Дочка Умерова Айше також зазначила, що виступ батька було дуже докладним і об'ємним: він розповів про свій шлях в національному русі кримських татар, привів багато прикладів міжнародних договорів і актів, які порушила Росія з 2014 року, докладно розповів про всі фальшування на стадії слідства і під час судових розглядів. Айше Умерова опублікувала у своєму пості повний текст виступу отця в судових дебатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-