Активісти в Криму сплатили окупантам 150 тисяч штрафу монетами по 10 рублів

Активісти в Криму сплатили окупантам 150 тисяч штрафу монетами по 10 рублів

Укрінформ
У Криму зібрали ще 150 тисяч рублів 10-рублевими монетами (майже 65 тис. грн), щоб сплатити черговий штраф кримському татарину за "мирний опір" окупаційному режиму.

Про це йдеться у Facebook організації "Кримська солідарність", яка організувала марафон для сплати штрафів активістів. 

"Сьогодні черговий день зі сплати штрафу за неправдиво обвинуваченого і обмовленого жителя Бахчисарая Османа Бєлялова, вже вдруге оштрафованого: перший раз на 10 тисяч рублів, другий раз - на 150 тисяч рублів за участь в так званому несанкціонованому мітингу", - повідомляє "Кримська солідарність".

Читайте також: Обвинувачення просить для Умерова 3,5 року умовно

За даними організації, 12 травня 2016 року Осман Бєлялов вийшов підтримати своїх друзів і сусідів у день обшуку в кримськотатарському кафе "Салачик" у Бахчисараї.

"Те, що ми сьогодні платимо штраф за Османа Бєлялова - це приклад підтримки його дій, його небайдужості і його участі в мирному опорі. За це Осман був оштрафований на 150 тисяч рублів і "Кримський марафон" зібрав цю суму", - розповів активіст організації.

Сам Осман Бєлялов подякував усім, хто вніс свої 10 рублів (4,5 грн) і зібрав необхідну суму для погашення його штрафу.

"Якщо ми триматимемося разом, то у цієї системи не вийде зламати дух нашого народу", - сказав Бєлялов.

Як повідомлялося, 15 вересня "Кримська солідарність" вже сплатила перший штраф Зареми Умерової у розмірі 300 тисяч рублів, призначений окупаційним судом за проукраїнські пости в соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-